Voorbeschouwing Seizoen 2017!

Voor het aankomende MicroPulling seizoen, dat zal starten op 22 April in het Overijsselse Kamperveen tijdens de jaarlijkse Boeren Trekkertrek, proberen we u alvast een kleine vooruitblik te geven van wat er dit jaar allemaal te zien en te verwachten is dit seizoen.

3,5Kg Vrije Klasse – 12 inschrijvingen waarvan 2 nieuwe pullers!

In de 3,5Kg Vrije Klasse zal de regerend Nederlands Kampioen Dylan Klein Braskamp met zijn Rapido Vespa zijn titel proberen te verdedigen. Dit zal zoals gewoonlijk geen makkelijke opgave worden, want de concurrentie wordt steeds meer en steeds sterker. Zo kan de nieuwe MicroPopeye Light 2 van Laurens Verwoerd ook zeker met de top mee. Ook de Eagle`s Eye van Marien Markus heeft vorig jaar laten zien dat ook hij wedstrijden kan winnen, maar datzelfde geld natuurlijk ook voor de 2-voudig Nederlands Kampioen Wim Markus met zijn Heart Beat. Ook zal Kimberley Leusink met haar nieuwe Burning Rose haar 1e wedstrijd gaan rijden in Kamperveen, en ook deze puller zou in de toekomst ook zeker mee kunnen strijden aan de top van het veld.  Martin Stouten zal met zijn nieuwe Whispering Giant dit seizoen ook zijn opwachting maken, en ook dit wordt natuurlijk weer een sterk staaltje techniek. Chayenne Van Campenhout zal met de Quick Finch weer aan de start staan, en ook Wendy Vink zal met een vernieuwde JVPro Rebel aan gaan haken. Wander Vreemann is er natuurlijk ook weer bij met zijn El Diablo, de machine die altijd als een duvel uit het welbekende doosje kan komen. Ook Pieter-Jan Minderhoud die met de Maximum R.P.M. een hele mooie 2e plaats behaalde op het Europees Kampioenschap vorig jaar zal proberen dat succes voort te zetten. Henk Korenromp zal met zijn Black Shadow ook weer aan gaan haken, en ook Paul Zoerink met zijn Blue Diamond is weer van de partij.

3,5Kg & 4,5Kg SuperStocks – 10 inschrijvingen waarvan 3 nieuwe pullers!

Bij de SuperStocks was het vorig jaar aardig stuivertje wisselen als het ging om de podiumplaatsen, en we hopen natuurlijk dat dat dit jaar niet anders zou zijn. Zo zal de huidige Nederlands Kampioen(3,5kg SuperStocks) Maarten Nous met zijn Dust Warrior het op gaan nemen tegen onder andere de Flyin` Dust van hemzelf, maar ook de regerend Europees Kampioen(4,5kg SuperStocks) Arie & Christiaan Hovestad met hun Wimpy. Arie is ook bezig met een nieuwe SuperStock, deze No Guts, No Glory zal dit jaar zijn opwachting moeten maken. Ook Jeroen Oltvoort is natuurlijk altijd aan de top te vinden met zijn Hurricane, die afgelopen jaar Nederlands Kampioen werd in de 4,5Kg SuperStock klasse. Ook is Jeroen bezig met een nieuwe SuperStock, die dezelfde naam en uiterlijk zal dragen als de Hurricane bij de NTTO. Arian Hendriks, die vorig jaar tijdens zijn 1e wedstrijd met de Interaction 2.0 gelijk won zal dat dit jaar natuurlijk vaker willen doen, en ook Wim Markus met zijn Red Rooster zal met deze hele strakke puller ook richting de top gaan. Wander Vreemann zal met zijn nieuwe puller Hy-Strung de maiden run willen maken dit jaar, maar ook 1 van de grote kanonnen en meervoudig Nederlands Kampioen Marien Markus is er weer bij met zijn Maximum Risk.

2,9Kg Two Wheel Drive – 10 inschrijvingen waarvan 1 nieuwe puller!

In deze klasse zal Jeroen Oltvoort een zware dobber krijgen om zijn titel te verdedigen, Jeroen werd vorig jaar Nederlands Kampioen met The Italian Job, maar zal dit jaar tegenstand krijgen van onder andere Laurens Verwoerd. Laurens werd vorig jaar Europees Kampioen met zijn Olijfje. Dylan Klein Braskamp met zijn Killerbee weet natuurlijk ook hoe het is om kampioen te zijn in deze klasse, en de Golden Bullit en Blue Summit van Reinier Septer hebben vorig jaar ook laten zien dat ze wedstrijden kunnen winnen. Ook The Giant Firestone van Bram Liefting begint steeds beter te lopen, en ook Mark Journee zal met zijn vernieuwde Sledge Hammer aan de start staan. Jop & Arian Hendriks zullen met de nieuwe Bad Habit ook zeker goed mee kunnen draaien. Tiny Van Boxtel is er dit jaar gelukkig ook weer bij met zijn Wicked Attraction, en ook de A-Je-To van Kevin & Mathijs Roerdink zal dit jaar weer aan gaan haken.

4,5Kg Vrije Klasse – 18 inschrijvingen waarvan 4 nieuwe pullers!

De grootste klasse van de Nederlandse MicroPulling Organisatie is wederom de 4,5Kg Vrije klasse. Met 19 deelnemers zal het ook dit jaar weer hard tegen hard gaan in deze klasse, en zal er niemand een steekje kunnen laten vallen. Maarten Nous werd afgelopen jaar Nederlands Kampioen met zijn Showtime, en hij zal het onder meer op gaan nemen tegen de regerend Europees Kampioen Martin Stouten met zijn Child`s Play. Peter Van Boxtel eindigde vorig jaar met zijn General Stage 2 op een gelijk aantal punten met de Showtime van Maarten Nous, dus ook Peter zal zeker weer aan de top te vinden zijn. Marien Markus zal met zijn Eagle`s Eye & The Flying Eagle aan de start staan, en Henk Korenromp zal met zijn Black Shadow ook zeker weer gas gaan geven. Meervoudig Nederlands Kampioen Gerco Vink is ook weer van de partij met zijn JVPro Cool Running, maar ook Wendy Vink is er met de JVPro Rebel weer bij. De strijd tussen de benzinemotoren(Zenoah) zal gaan tussen The Bull van Jack Akkerman, Erik Roerdink met zijn Cowboy, de Supermassive 2.0 van Carlo Van Dienst en Dennis Veluwenkamp met de Gas Monkey. Dylan Klein Braskamp zal weer gas gaan geven met zijn Rapido Vespa. Hopelijk zijn Anne-Jan Visser met de Twin Fire, Ricky Van Boxtel met zijn 2Wicked en Gert Vreemann met zijn Mr Dynamite 2.0 er ook weer bij. The Ultimate van Martin Stouten is er weer bij, deze puller heeft een flinke onderhoudsbeurt gehad, en ook Kimberley Leusink zal met haar nieuwe Burning Rose aanhaken in deze klasse.

5,5Kg Vrije Klasse – 16 inschrijvingen waarvan 5 nieuwe pullers!

De zwaarste klasse van de Nederlandse MicroPulling Organisatie, de 5,5Kg Vrije Klasse is altijd de laatste klasse op een wedstrijd dag. Hier staan pullers aan de start die soms wel richting de 12pk gaan, en sommige daar misschien nog wel overheen. Voormalig Wereldkampioen en regerend Nederlands & Europees Kampioen Martin Stouten met de Heat was vorig jaar niet te stoppen. Martin won zowat alles wat er te winnen viel, en de concurrentie zal alle zeilen bij moeten zetten om deze turbine puller het zwijgen toe te leggen. De concurrentie zal onder andere moeten komen van 10!-voudig Nederlands Kampioen Gerco Vink met zijn JVPro Cool Running. Gerco had vorig jaar nieuwe motoren op deze puller gezet, die moesten nog inlopen zei die zelf, dus we gaan er vanuit dat hij zeker weer aan de top te vinden is! Carlo Van Dienst mocht ook zeker niet klagen met zijn Supermassive 2.0, hij werd 2e in het Nederlands Kampioenschap vorig jaar, en werd verkozen tot Puller of the Year 2016. Een geweldige onderscheiding die je namens de leden van de NMPO krijgt. De benzinestrijd(Zenoah motoren) zal ook dit jaar weer losbarsten, want naast de Supermassive 2.0 van Carlo staat ook The Cowboy van Erik Roerdink weer aan de start. John Bult zal met de Gas Monkey gas gaan geven, en The Bull van Jack Akkerman zal ook zijn opwachting maken dit jaar. Dennis Veluwenkamp zal met zijn nieuwe Inter-Techno Lambada de strijd aan gaan, en ook Peter Van Boxtel met zijn Die Hard Stage 3 is weer van de partij. Onze vrienden uit Zwolle, Vincent Kniest met zijn Blue Brothers en natuurlijk Henk Korenromp met de Blue White Sensation en Lambada zullen weer aan de start staan, maar ook Gert Vreemann met zijn Mr Dynamite 2.0 is er hopelijk bij evenals Ricky Van Boxtel met zijn 2Wicked en Pieter-Jan Minderhoud met zijn nieuwe Maximum Power. Maarten Nous kan met zijn Showtime natuurlijk ook zeker met de top mee, hij is de regerend Nederlands Kampioen in de 4,5Kg Vrije Klasse. Ook Marien Markus, 2-voudig Nederlands Kampioen is ook 1 van de kanonnen uit deze klasse met zijn The Flying Eagle, die het de concurrentie ook zeker moeilijk kan maken.

Kijk snel op onze wedstrijdkalender, en wie weet ziet u met eigen ogen deze geweldige pullers een mooie show neerzetten!