Techniek

Hier onder staan verschillende links naar technische pagina’s, waar van alles op te vinden is om een micropuller te bouwen.
Omdat er nog al wat vragen zijn over achterassen, hebben we daar wat meer aandacht aan besteed.

Ook de koppeling hoeft geen belemmering te zijn, voor rc brandstof motoren is een groot assortiment van verschillende koppelingen te verkrijgen. Er zijn koppelingen in de handel met drie losse schoentjes, maar een instelbare Centax koppeling is beter te gebruiken.

Ook heeft de NMPO een instapklasse, een klasse voor enthousiaste hobbyisten die met micropulling willen beginnen, maar het niet zien zitten om een ingewikkelde puller te beginnen. In de instapklasse kan zowel met brandstof als electro motoren gereden worden. Met name in deze klasse is het grote voordeel dat er niet perse een koppeling met vliegwiel gemaakt hoeft te worden. Ook een ingewikkelde achteras is niet nodig.

De meeste spullen die men nodig heeft zijn te verkrijgen bij bouwmarkten en bij online rc-postorder bedrijven. Uiteraard kan men ook de rc-winkels bezoeken, kijk eens bij onze sponsoren en bij links.

Als u vragen hebt neem gerust contact op met de technische commissie. Zie voor verder gegevens de Contactpersonen

Micropulling is de meest krachtige modelbouwsport!