Vereniging

Onze vereniging N.M.P.O, voluit Nederlandse Micro Pulling Organisatie is in 1991 opgericht en gaat in 2021 haar 30e seizoen in.

De vereniging is ontstaan door TractorPulling fanaten die niet het geld hadden voor een grote puller, en deze dus op schaal gingen nabouwen. Er is toen een vereniging opgericht om deze knutselaars met dezelfde passie bij elkaar te brengen en samen door heel het land demonstraties en wedstrijden te organiseren.

Inter-Techno Lambada van Dennis Veluwenkamp

De meeste van deze activiteiten vallen samen met TractorPulling evenementen, modelbouw beurzen, oldtimer bijeenkomsten en motorsport evenementen. Ook op dorpsfeesten, braderieën, kermissen en landbouwbeurzen is de NMPO te vinden.

Supermassive 2.0 van Carlo Van Dienst

In de eerste jaren van ons bestaan waren de pullers van betrekkelijk eenvoudige opzet, luchtbanden, chassis van een aluminium plaat, motor, zender setje en klaar was de “puller”. Veel bouwplezier en veel gelach op de baan als er weer eens wat mis ging. Nu anno 2017 worden de pullers hitech monsters, met soms wel meer dan 15pk aan boord, aangedreven door een of meerdere verbrandingsmotoren en zelfs de straal-turbine wordt ingezet om de sleepwagen eens flink van katoen te geven.

Hurricane van Jeroen Oltvoort

Nog steeds bouwen de meeste leden deze ware krachtpatsers zelf, en beleven aan dit bouwen veel plezier. Het is niet nodig om zelf een dure frees en draaimachine aan te schaffen, binnen de vereniging zijn voldoende hulpvaardige leden die iemand daarmee kunnen helpen. Af en toe zijn er ook pullers te koop.

Het leuke van deze modelsport is dat een “dikke” beurs niet de garantie bied voor de seizoenszege. Ook iemand met een kleiner budget kan zeer goed meekomen in de strijd om het Nederlands kampioenschap. Het is veel meer de passie voor het bouwen wat vroeg of laat zijn vruchten zal afwerpen.

Micropulling is de meest krachtige modelbouwsport!