Vereniging

Onze vereniging N.M.P.O, voluit Nederlandse Micro Pulling Organisatie is in 1991 opgericht en gaat in 2017 haar 26e seizoen in.

De vereniging is ontstaan door tractor pulling fanaten die niet het geld hadden voor een grote puller en deze dus op schaal gingen nabouwen. Er is toen een vereniging opgericht om deze knutselaars met dezelfde passie, het op schaal bouwen van tractor pullers te verenigen en door heel het land demonstraties en wedstrijden te organiseren.

El Diablo van Wander Vreemann

El Diablo van Wander Vreemann

De meeste van deze activiteiten vallen samen met grotere tractor puller evenementen, modelbouw beurzen, oldtimer bijeenkomsten en motorsport evenementen. Ook op dorpsfeesten, braderieën, kermissen en landbouwbeurzen is de micropulling actief. Op deze bijeenkomsten laat de N.M.P.O. zich van haar beste kant zien.

Blue Summit van Reinier Septer

Blue Summit van Reinier Septer

In de eerste jaren van ons bestaan waren de pullers van betrekkelijk eenvoudige opzet, luchtbanden, chassis van een aluminium plaat, motor, zendersetje en klaar was de “puller”. Veel bouwplezier en veel gelach op de baan als er weer eens wat mis ging. Nu anno 2008 worden de pullers kleine hitech monsters, met soms wel meer als 10 PK aan boord, aangedreven door meerdere motoren en zelfs de straal- turbine wordt ingezet om de sleepwagen eens flink van katoen te geven.

Blue White Sensation van Henk Korenromp

Blue White Sensation van Henk Korenromp

Nog steeds bouwen de meeste leden deze ware krachtpatsers zelf, en beleven aan dit bouwen veel plezier. Het is niet nodig om zelf een dure frees en draaimachine aan te schaffen, binnen de vereniging zijn voldoende hulpvaardige leden die iemand daarmee kunnen helpen. Af en toe zijn er ook pullers te koop.

Het leuke van deze modelsport is dat een “dikke” beurs niet de garantie bied voor de seizoenszege. Ook iemand met een kleiner budget kan zeer goed meekomen in de strijd om het Nederlands kampioenschap.
Het is veel meer de passie voor het bouwen wat vroeg of laat zijn vruchten zal afwerpen.

Micropulling is de meest krachtige modelbouwsport!