MicroPulling

Wat is MicroPulling?

MicroPulling is hetzelfde als TractorPulling, alleen dan schaal 1:10.

Om een idee te krijgen wat deze krachtige hobby precies in houdt, bekijk dan onze promotie film door op onderstaande afbeelding te klikken!

N.M.P.O (Nederlandse Micro Pulling Organisatie), is in het jaar 1991 officiëel opgericht, en bestaat uit zo’n 50 deelnemers, in verschillende klassen.

Brutus van Laurens Verwoerd

Een paar leden binnen de vereniging hebben zelf een sleepwagen gebouwd. Het is de bedoeling om met deze sleepwagen een zo ver mogelijke afstand neer te zetten over een baan van 15 meter. Deze sleepwagen is echter zo gebouwd, dat hij tijdens de trekpoging steeds moeilijker verplaatsbaar wordt. De tractoren worden door de rijders zelf ontworpen en gebouwd. Ze kunnen worden aangedreven door één of meer
verbrandingsmotoren, afhankelijk van de klasse waarin gereden wordt. Sommige modellen beschikken over een totaal vermogen van meer dan 15 pk en laten
de achterwielen met 130 km per uur spinnen.

sledge-300x75

1; Sleepvoet, deze schuift over de baan.

2; Gewichtenbak(ballastbak), deze schuift naar voren na naarmate er gereden wordt, en drukt dus steeds zwaarder op de sleepvoet.

3; Messen, deze zitten in de sleepvoet gemonteerd, en kunnen hoger en lager geplaatst worden om zo meer remmend vermogen te creëren.

De 3,5Kg en 4,5Kg SuperStock Klasse.

Dust Warrior van Maarten Nous

Het uiterlijk van de modellen in deze klasse dient overeen te komen met dat van normale landbouw tractoren. Daarnaast mag in deze klasse maximaal één motor worden ingebouwd en dienen alle onderdelen onder de motorkap te zitten.

De 3,5Kg, 4,5Kg en 5,5Kg Vrije Klasse.

JVPro Cool Running van Gerco Vink

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de deelnemers in deze klasse geheel vrij waar het de keuze van uiterlijk en motoren betreft. In principe gelden in deze klasse slechts enkele beperkingen met betrekking tot de afmetingen en het gewicht van de tractoren. Daarnaast wordt er zoals in alle klasse streng toegezien op het naleven van de gestelde veiligheidseisen. Deze moeten ervoor zorgen dat het vermogen van de tractoren op een veilige manier op de baan wordt overgebracht.

De 2,9Kg Two Wheel Drive Klasse.

Killerbee van Dylan Klein Braskamp

In deze klasse wordt gereden met op auto’s gelijkende voertuigen. De modellen dienen derhalve te worden voorzien van een body van bijvoorbeeld een funny car, pick-up truck of classic car. Ook in deze klasse geldt een limiet van maximaal één motor per voertuig, waarvan de inhoud bovendien de 10cc niet mag overschrijven.

Wedstrijden.

De Nederlandse Micro Pulling Organisatie ( NMPO ) verzorgt op uitnodiging wedstrijden en demonstraties door het hele land. Wilt u meer informatie over de NMPO en haar activiteiten, neem dan contact op met het bestuur:

Zie voor verdere gegevens de Contactpersonen

Micropulling is de meest krachtige modelbouwsport!