Micropulling

Wat is Micropulling?

Micropulling is hetzelfde als tractorpulling alleen op schaal 1:10.

N.M.P.O ( Nederlandse Micro Pulling Organisatie) zo heet deze vereniging, is in het jaar 1991 officieel opgericht. En bestaat uit zo’n 35 deelnemers, in verschillende klassen.

Rapido Vespa van Dylan Klein Braskamp

Bij micropulling is het de bedoeling om een zelf gebouwde sleepwagen zo ver mogelijk te verplaatsen over een baan die bestaat uit aarde. Deze sleepwagen is echter zo gebouwd, dat hij tijdens de trekpoging steeds moeilijker verplaatsbaar wordt. De tractoren worden door de rijders zelf ontworpen en gebouwd. Ze kunnen worden aangedreven door één of meer verbrandingsmotoren, afhankelijk van de klasse waarin gereden wordt. Sommige modellen beschikken over een totaal vermogen van meer dan 10 pk en laten de achterwielen met ruim 120 km per uur spinnen.

sledge-300x75

1= Sleepvoet, deze schuift over de baan. 2= Gewichtenbak, deze gaat hoe verder er gereden word naar voren, en drukt dus steeds zwaarder op de sleepvoet. 3= Messen, deze zitten in de sleepvoet gemonteerd, en kunnen hoger en lager geplaatst worden.

De 3,5 en 4,5 kilogram superstock.

Dust Warrior van Maarten Nous

Het uiterlijk van de modellen in deze klasse dient overeen te komen met dat van normale landbouw tractoren. Daarnaast mag in deze klasse maximaal één motor worden ingebouwd.

De 3,5 en 4,5 en 5,5 kilogram vrije klasse.

JVPro Cool Running van Gerco Vink

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de deelnemers in deze klasse geheel vrij waar het de keuze van uiterlijk en motoren betreft. In principe gelden in deze klasse slechts enkele beperkingen met betrekking tot de afmetingen en het gewicht van de tractoren. Daarnaast wordt er zoals in alle klasse streng toegezien op het naleven van de gestelde veiligheidseisen. Deze moeten ervoor zorgen dat het vaak buitensporige vermogen van de tractoren op een veilige manier op de baan wordt overgebracht.

De 2,9 kilogram Two Wheel Drive klasse.

Golden Bullit van Reinier Septer

In deze klasse wordt gereden met op auto’s gelijkende voertuigen. De modellen dienen derhalve te worden voorzien van een body van bijvoorbeeld een funny car, pick-up truck of classic car. Ook in deze klasse geldt een limiet van maximaal één motor per voertuig, waarvan de inhoud bovendien de 10cc niet mag overschrijven.
Wedstrijden.

De Nederlandse Micro Pulling Organisatie ( NMPO ) verzorgt op uitnodiging wedstrijden en demonstraties door het hele land. Wilt u meer informatie over de NMPO en haar activiteiten, neem dan contact op met het secretariaat:

Zie voor verdere gegevens de Contactpersonen

Micropulling is de meest krachtige modelbouwsport!