(Toekomstige) Nieuwe Truck-Klasse!

Tijdens de jaarlijkse NMPO-ledenvergadering is vandaag een onderwerp naar voren gekomen waar we als vereniging eigenlijk niet meer onderuit konden, namelijk een nieuwe Truck klasse.

We hebben de afgelopen maanden verschillende aanvragen van personen gehad dat ze in plaats van een Vrije Klasse, SuperStock of Two Wheel Drive puller, een echte Truck-puller willen bouwen.

Op dit moment is er hier maar 1 van, namelijk de MAN truck van Jeroen Oltvoort. In het verleden is er al eens over gesproken om hier een klasse van te maken, maar hier was destijds niet genoeg animo voor om dit van de grond te krijgen. Gelukkig veranderen de tijden, en vanwege de interesse van nieuwe leden en hopelijk toekomstige leden gaan we opnieuw proberen om dit deze keer wel van de grond te krijgen.

Deze Truck-klasse zal natuurlijk net als elke andere klasse een eigen reglement krijgen die het bestuur van de NMPO dit jaar zal gaan schrijven. De MAN-truck van Jeroen zal de basis worden voor dit nieuwe reglement, en dit zal dus inhouden dat er gebruik gemaakt moet worden van een schaal 1/14 Truck van bijvoorbeeld Tamiya, en dat de (nitro)motor een maximale inhoud mag hebben van 10cc.

Het zou natuurlijk mooi zijn als alle personen die ons benaderd hadden voor deze Truck-klasse ons ook daadwerkelijk gaan helpen om hier een officiƫle klasse van te maken, want hier zijn natuurlijk wel meer dan 5 deelnemers voor nodig.

Bekijk hieronder nog een aantal foto`s van de MAN van Jeroen Oltvoort!