SuperStock Project Hy-Strung

De uit Neede afkomstige Wander Vreemann, natuurlijk familie van de welbekende Vreemann`s uit de TractorPulling wereld, is bezig met een ontzettend gaaf project. Wander is al een tijdje aan het bouwen, maar omdat het er nu serieus als een beest van een puller uit begint te zien brengt Wander de eerste informatie naar buiten.

Project “Hy-Strung” werd gestart na het zien van de Amerikaanse Too Hy-Strung superstock. Ik liep al langer rond met het idee om een superstock te bouwen, het leek me een leuke uitdaging omdat er hele andere aspecten bij komen kijken t.o.v. het bouwen van een vrije klasse puller. Het Allis Chalmers D21 model sprak me qua styling erg aan en besloot om deze op schaal na te bouwen, maar wel met een eigen twist.

Het hart van de puller moest een blok worden met een achteruitlaat, het liefst zo groot mogelijk. De keuze viel op een NGH 35cc benzine blok. Mooi, maar zelfs met het carter bijna op de grond paste hij nog niet onder de motorkap. Om de verhoudingen niet uit verband te trekken is er een kleinere bougie met verloop gemonteerd. Door het forse gewicht zal de puller enkel in de 4,5kg klasse meerijden. De focus van het project ligt dan ook niet zozeer op licht gewicht construeren of prestaties maar vooral om een mooie puller neer te zetten.

Om de juiste wielsnelheid te verkrijgen komt er een tussenbak achter het blok. De tandwielen hiervoor zijn met een 3D metaalprinter van RVS geprint, hoe dit zich gaat houden is nog de vraag maar leuk om deze innovatieve techniek toe te passen in de hobby.

Het streven is om de puller op het Europees kampioenschap in Anholt aan te haken, maar er is nog genoeg te doen!

Wander, heel erg veel succes met het bouwen van deze prachtige SuperStock, en hopelijk zien we hem tijdens het EK in actie!

Bekijk hieronder de eerste foto`s!

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.