Wedstrijdverslag Eurocup + 4e NK wedstrijd in Made

Alles wat 4 wielen heeft en enigszins wat vermogen maakt, komt op de 3e zaterdag van juni naar Made voor het Made’s Powerweekend. Ook de NMPO kan dan niet ontbreken, dus werd op de 4e wedstrijdbaan de gecombineerde NK en Eurocup strijd gestreden. Een spannende strijd brandde los, wat een mooi schouwspel opleverde !!

Vrije Klasse 3,5 kg : 15 deelnemers / 11 Eurocup
Er werd gelijk afgetrapt met de grootste klasse van de dag. Met 6 Duitse pullers extra, betraden 15 krachtpatsers de arena. Na de 2 pogingen hadden we een finale over met 7 deelnemers. De strijd om de podiumplaatsen werd uitgevochten rond de 10 meter.

Anne Jan Visser had vandaag de Micro Popeye onder zijn hoede. De 10 m was te ver [8.94 m], maar wel plaats 4 in de wedstrijd en een mooie 2e plaats in de Eurocup ! Dingo [D] van SönkeKoberg, werd in Made gereden door Andre Gerritzen. Blijkbaar maakt dat niets uit, want de V2 met zo’n 60 cc inhoud wroette zich door de Brabantse zandgrond naar een verre 9.18 m.

Niet genoeg voor de dagzege, maar wel de zege in de Eurocup. Jv Pro Rebel zette de vlag een meter verder naar 10.21 m en bezorgde Rapido Vespa een hels karwei om dit te slechten. De Italiaanse krachtbron gilt het uit, maar…….10.11 m is niet genoeg. De 3e plaats in de Eurocup gaat naar Mission Impossible van de gebroeders Wieschermann. Helaas verlaat deze machine met achterasschade het strijdperk, maar het potentieel is aanwezig.

Superstock 3,5 kg : 8 deelnemers / 6 Eurocup
Al enige tijd hebben we op Facebook de nieuwbouw van deze machine kunnen volgen en vandaag onder het toeziend oog van de grote meester Bram Koolshimself, worden de eerste meters van de Interaction 2.0 afgelegd. Herintreder Arian Hendriks heeft de proeftrek en lijkt het rijden nog niet verleerd, maar deze poging laten ze vervallen, want het kan verder !!

In de 2e poging zit ook hij in de finale !! Samen met nog 4 anderen wordt de strijd gestreden. Dust Warrior rijdt op zijn bijna-thuiswedstrijd naar een 10.43 m. Deze afstand blijft lang staan, want zowel Wimpy [BB] als Hurricane [5.98 m] redden het niet.

Maar Incredible Deere [D] laat zien, dat deze afstand niet ver genoeg is om te winnen, want daar heb je 12.58 m voor nodig ! Arian Hendriks rijdt zijn eerste finale weer sinds tijden, maar rijdt alsof hij dit dagelijks doet, want de 2e plaats gaat mee naar Hilversum. Voor de Eurocup pakt Incredible Deere de maximale punten voor Dust Warrior en Wimpy.

Two Wheel Drive : 9 deelnemers / 4 Eurocup
Wat er ook geprobeerd wordt, de Nederlandse Sledge Hammer kan geen meetbare afstand afleggen, want het mechaniek laat Mark Journee in de steek. Het wil nog niet uit deze puller komen, maar de aanhouder wint !! In de finale zien we 6 pullers terug, waarvan we de top 5 binnen de 2 meter zit. Dus ze zijn aan mekaar gewaagd !!
Als je 3x 7 rijdt [7,77 m] wordt je 5e [A je To]. Als je dan 8 cm verder rijdt wordt je 4e [Sledge Hammer [D]]. Maar als je dan 27 cm verder rijdt, kom je wel op het podium. Blue Summit is lekker aan het lopen en bezorgt Reinier Septer de 3e plaats. Zijn 2e troef Golden Bullit was al gestrand op de 6e plaats [BB], dus dit verzachtte het geheel een beetje.

Een dikke 60 cm verder bezorgt je een 2e plaats. Dylan Klein Braskamp jaagt zijn Killer Bee over de baan, maar theItalian Job is vandaag niet bij te houden. Zijn 9.50 m is genoeg voor de volle 20 punten voor het NK. In de Eurocup gaat de zege naar Blue Summit, voor Sledge Hammer [D] en Golden Bullit.

Vrije Klasse 4,5 kg : 14 deelnemers  / 7 Eurocup
In deze klasse liggen de verschillen zo dichtbij mekaar, dat we wel 10 pullers kunnen aanwijzen, die kunnen winnen. Kortom hoe spannend wil je het hebben !! In de 1e poging zien we 6 pullers doordringen tot de finale, waarbij we enkele grote namen missen zoals: Twin Fire, the Ultimate, Tier [D] en theFlyingEagle. Aleen de laatste zien we niet terug in de finale. De rest voegt zich wel in de strijd om het eremetaal.

In totaal hebben we 12 finalisten, waarbij de verschillen toch groter zijn, dan verwacht. Helaas 2x een buiten de baan, voor de kanshebbers Tier [D.] van Andre Gerritzen en Child’s Play van Martin Stouten. Voor deze puller is het extra zuur, want later blijkt dat hij makkelijk deze klasse voor het NK had kunnen winnen, want hij was verder dan de rest.

Maar dan moet je puller toch echt netjes binnen de touwlijnen staan en dat was nu niet het geval. Ook opmerkelijk is het dat Anne Jan Visser zijn Twin Fire nu niet op het podium rijdt. Meestal een zekerheidje, maar vandaag in Made rijkt het tot plaats 6. Ook Jv Pro Cool Running van Gerco Vink laat een steekje vallen, maar wel plaats 4. De 3e plaats blijft in Brabant, want Peter van Boxtel stuurt zijn General Stage II naar 11.62 m. Opmerkelijk blijft ook de 2e plaats in Brabant !! Showtime van Maarten Nous weet de sleepwagen naar 12.06 m te sleuren, maar moet toch zijn meerdere erkennen in zijn Duitse evenknie Rubber Duck [D.].

De dagzege en de zege in de Eurocup gaan mee naar Dülmen. Want als je in de finale weer een fullpull rijdt, dan heb je verdiend gewonnen !! De 2e plaats in de Eurocup en de dagzege voor het NK blijven in Brabant, want Showtimeneemt de 20 punten mee naar Bladel. De 3e plaats voor de Eurocup gaat naar Twin Fire. Voor het NK gaat de 2e plaats naar General Stage II en de 3e plaats naar Jv Pro Cool Running.

Superstock 4,5 kg : 9 deelnemers / 6 Eurocup
Dezelfde pullers als in de 3,5 kg klasse zien we weer verschijnen. Red Rooster van Wim Markus mengt zich nu ook in de strijd. Dat de sleepwagen vrij zwaar staat, zien we terug in de uitslag, want 4 pullers gaan naar de finale. De Brabanders zijn daar niet bij. De broederstrijd wordt beslist in het voordeel van Flyin ‘ Dust [13.11 m], want Dust Warrior rijdt 10.24 m.

Ook Red Rooster en Interaction redden het niet, maar vechten onderling nog wel een strijd uit. Hier wint Red Rooster [9.85 m] van Interaction 2.0 [9.53 m]. In de finale schakelt Wimpy zichzelf uit door over de touwlijn te gaan en het gras in te duiken, plaats 4. Incredible Deere [D] redt het ook niet, maar mag wel plaats nemen op het laagste schavot [3e].

Hurricane [Jeroen Oltvoort] is meestal, mits hij recht gaat, in deze klasse niet te stoppen, maar vandaag is Maximum Risk van Marien Markus hem toch de baas !! Ook in de Eurocup pakt de Max de winst voor Incredible Deere [D.] en Wimpy.

Vrije Klasse 5,5 kg : 8 deelenemers / 5 Eurocup
De avond wordt afgesloten met de “grote” jongens. Het zware geweld wat wel overgebracht moet worden op 2 kleine bandjes, wat enigen aardig lukt !! De sterkste pullers in deze klasse komen bovendrijven en vechten in de finale uit, wie zich vandaag de beste mag noemen. Opvallend is, dat dat Nederlandse pullers zijn !!

De op papier sterkste puller van de Wieschermann-Brothers oftewel de van 3x 32,4 cc voorziene combinatie Northwest Express verslikt zich in de Brabantse zandgrond en kan niet het volledige vermogen benutten, om de rest achter zich te houden. Op de 3e plaats en de winnaar in deze Eurocupklasse is Showtime van Maarten Nous.

Alles wordt uit de motoren geperst, maar bij 8.69 m is het op. Ook vandaag zijn Cool Running en Heat niet te verslaan, zodat ze samen uit vechten wie er op het hoogste schavot mag plaatsnemen. Martin Stouten mag als eerste met zijn Heat en rijdt met het grootste gemak weer een fullpull.

Volgens Martin is de sleepwagen niet zo zwaar, hij heeft immers bijna geen gas gegeven. Gerco Vink met Jv Pro Cool Running bewijst het tegendeel, want deze puller heeft toch echt de mogelijkheden om een loeizware sleepwagen een aardig stukje weg te trekken, maar nu houdt het op bij 9.55 m. Verbaasd neemt Martin de felicitaties in ontvangst. De 2e plaats in de Eurocup gaat naar Northwest Express [D], de 3e plaats naar ??.

De strijd is weer gestreden en de punten verdeeld. Voor het NK is inmiddels de 5e wedstrijd [Sebaldeburen] ook al verreden, maar de eindstrijd om de Eurocup vindt plaats op zaterdag 6 augustus in Dülmen. Daar barst in enkele klassen nog een mooie strijd los om de winnaars aan te wijzen. Komt dat zien !!

PS : Hopelijk zijn alle uitslagen van de Eurocup goed. Want ik ging er vanuit, dat ik alles terug zou kunnen vinden op het internet. Maar de foto van de uitslagen van de superstock 4,5 kg en de vrije klasse 5,5 kg is niet genomen, dus ook niet terug te vinden. Ook de EMPC-website met de uitslagen van de Eurocup en standen zijn bij het schrijven van dit verslag nog niet bekend.

Bij deze mijn verontschuldigingen, als ik het fout heb. Afgaande op de informatie, die ik heb terug kunnen vinden, heb ik dit verslag gemaakt. Dus hou de EMPC-website en Facebookpagina in de gaten voor de huidige standen !!

Maarten Nous