Verslag wedstrijd Sebaldeburen

Vandaag werd alweer de 6e wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap verreden, en deze keer ging de reis naar het Groningse Sebaldeburen.

Bij aankomst was er een mooie plek voor onze vereniging weggelegd, en dus konden we gelijk beginnen met opbouwen etc.

In de 3,5kg waren er 6 trekkers,Blue Diamond van Paul Zoerink ging 2x buiten de baan, helaas maar een 6e plek voor hem. De 5e stek was er voor Henk Korenromp met zijn Black Shadow, Henk moest 2x flink corrigeren om de combinatie binnen de baan te houden, en daar verlies je meters mee!

De 4e plaats ging naar Wander Vreemann met zijn El Diablo, deze trekker had nog steeds dezelfde kuren als in Made, de motor wil niet fijn lopen dus kwam ook niet alles eruit. De 3e plek en dus de laagste plaats op het podium ging naar de Quick Finch, gereden door Chayenne van Campenhout.

Een 2e plaats was er voor de andere machine uit de `Vink` stal, Wendy stuurde de JVPro Rebel naar een 2e plek, en met 2 machine`s op het podium kun je toch zeker niet ontevreden zijn! Maar de overwinning ging wederom naar de Rapido Vespa van Dylan Klein Braskamp, een zeer `dansende` run was het zeker, maar het gas bleef er vol op en dat beloonde zich!

In de 3,5kg Super Stock klasse waren er 4 trekkers. De 4e plaats was er voor Arian Hendriks met zijn prachtige Interaction 2.0, deze machine had in deze klasse wat problemen om op toeren te komen, en geen toeren betekent over het algemeen ook geen verre afstand!

De 3e en tevens 2e plaats gingen naar de Flyin` Dust en Dust Warrior van Maarten Nous, die alleen de Hurricane van Jeroen Oltvoort voorbij zag komen! Een gedurfde run bracht Jeroen dus de overwinning, die op deze manier ook goed gaat in het Nederlands Kampioenschap!

Bij de 2,9kg Two Wheel Drive klasse waren er wederom problemen voor het Kiek Uut! Team met hun Sledge Hammer, de motor kwam weer niet lekker op toeren, en dan wordt je simpelweg in zo`n sterk deelnemersveld gewoon laatste.

De 5e plek ging naar de Familie Roerdink met hun A-Je-To. De 4e plaats ging verrassend naar Jeroen Oltvoort, in de finale run kwam de uitlaat los van de motor, dat betekent dus geen druk meer en einde oefening, anders had er zeker een podium en misschien wel een overwinning in gezeten, want wat ging deze machine weer hard!

De 3e en ook de 2e plaats gingen naar Reinier Septer met zijn Golden Bullit en Blue Summit. Dylan Klein Braskamp had een goede dag in het Groningse Sebaldeburen, want na zijn overwinning in de 3,5kg vrije klasse ging hij er ook met de overwinning van door in deze TWD klasse met zijn Killerbee! 2 prachtige runs en 2 snoeiharde Full Pulls brachten hem de zege!

In de 4,5kg vrije klasse waren er 10 machines; de laatste plaats ging naar de Supermassive van het Kiek Uut! Team, 2x een diskwalificatie omdat 2x de zijlijn overschreden werd zorgde voor dit resultaat. De 9e plaats ging naar Henk Korenromp met zijn Black Shadow.

De 8e plaats ging naar Dylan Klein Braskamp, die in zijn 2e run helaas een tandwiel zag sneuvelen in de aandrijving. Een 7e stek was er voor Martin Stouten met zijn 4 motorige `The Ultimate`. De 6e plek ging naar Peter Van Boxtel met zijn General Stage 2 die veel koersproblemen had. Maarten Nous werd met zijn Showtime 5e, Erik Roerdink met zijn Cowboy pakte de 4e plaats.

De 3e en 2e plaats op het podium gingen wederom naar de Familie Vink, alleen werd ditmaal de JVPro Rebel 3e en de JVPro Cool Running 2e. De overwinning ging naar het turbine geweld, en ja, geweld was het weer! Martin Stouten pakte de zege met zijn Child`s Play, en wat draaiden er toch weer vele gezichten naar de MicroPulling baan als deze turbine`s weer over de baan vliegen!

In de 4,5kg Super Stock klasse waren er weer maar 4 machine`s. De 4 takt motoren van Maarten Nous hadden het niet naar hun zin in Sebaldeburen. Maarten pakte de 4e plaats met zijn Flyin` Dust en de 3e plaats met zijn Dust Warrior.

Arian Hendriks ging er met de 2e plaats van door met zijn Interaction 2.0. Maar net als in de lichte 3,5kg Super Stock klasse, ging Jeroen Oltvoort met zijn Hurricane er ook in deze 4,5kg Super Stock klasse met de overwinning terug naar huis!

De laatste klasse is zoals gewoonlijk altijd de 5,5kg vrije klasse. In deze klasse stonden er 7 trekkers aan de start, en ging de 7e plaats onverwachts naar Gerco Vink met zijn JVPro Cool Running. 1 van de motoren viel de hele tijd uit, dus is er weer huiswerk te doen! De 6e en 5e plaats gingen naar Henk Korenromp met zijn Lambada en Blue White Sensation.

De 4e plaats was er voor het Kiek Uut! Team met hun Supermassive, de laagste trede van het podium was er voor Erik Roerdink met zijn Cowboy. De 2e plaats ging na een super-finale naar Maarten Nous met zijn Showtime, maar wederom was er een overwinning voor het turbine power van Martin Stouten. Dit keer pakte de Heat de zege, die zoals vanouds weer met veel gebrul over de baan schoot!

De volgende wedstrijd is op 9 Juli in de Boerhaar, onder de rook van Wijhe! Tot dan!