Vraag & Antwoord; Linda Verwoerd

Mijn naam is Linda Verwoerd. Ik ben 21 jaar en ik woon in Kockengen dit ligt in de provincie Utrecht. Ik heb voor de zomer mijn opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang afgerond. Ik werk nu als Pedagogisch Medewerker bij een kinderopvang zowel op het kinderdagverblijf als op de buitenschoolse opvang. Naast de liefde voor mijn werk ga ik graag met mijn vader Laurens mee naar Micropulling. Ik ben hier mee opgegroeid. Als klein meisje ging ik samen met mijn vader en mijn zus Sonja mee naar zowel Micropulling als Tractorpulling. Toen de Two Wheel Drive klasse ontstond ben ik samen met Arie daarin gaan rijden met Olijfje. Toen ik een zaterdag baantje kreeg kon ik erg weinig meer mee naar de wedstrijden waardoor ik ook ben gestopt met het rijden. Nu ik in de weekenden weer vrij ben kan ik weer volop mee met de wedstrijden en ben ik webmaster van de MicroPopeye Team website. Of ik ooit nog met een trekker ga rijden weet ik nog niet maar ik ben er met de wedstrijden wel weer bij.


1 – NMPO: Wat doe je in je dagelijkse leven?
Linda: Ik werk als Pedagogisch Medewerker bij een kinderdagverblijf en bij de buitenschoolse opvang. Verder ben ik webmaster van de website van het MicroPopeye team.

2 – NMPO: Wat vind je leuk in je vrije tijd, naast MicroPulling?
Linda: Ik heb een aantal oppasadressen en ik ga graag naar Tractorpulling wedstrijden.

3 – NMPO: Wat vind je leuk aan MicroPulling?
Linda: Vooral dat het voor mij voelt als een vader dochter uitje. Op een wedstrijd doen we allebei ons eigen ding maar toch zijn we samen weg en genieten we van z’n dag. We zijn een leuke vereniging en hebben we veel plezier.

De MicroPopeye Light 2 van Linda`s vader, Laurens Verwoerd

4 – NMPO: Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met MicroPulling?
Linda: Ik weet niet precies welk jaar maar ik denk dat ik een jaar of 3 of 4 was.

5 – NMPO: Wat is je favoriete wedstrijd en/of baan?
Linda: Ik vind Made echt een prachtige wedstrijd. Het is een groot evenement doordat er ook Tractorpulling is. Made is in de tijd dat ik een zaterdag baan had ook altijd de wedstrijd geweest waarvoor ik een vrije dag opnam.

6 – NMPO: Waar en wanneer heb je voor het eerst gereden met een MicroPuller?Linda: In 2006 reden wij voor het eerst met Olijfje. Dit was op bij wedstrijd Klarenbeek.

7 – NMPO: Wat was je grootste succes?
Linda: Het is lang geleden maar de eerste keer dat ik met Olijfje reed werd ik 2e en dat moment zal ik niet snel meer vergeten. Ondanks dat Olijfje soms wat moeilijkheden had was dit een super seizoen.

Leuk stukje tekst uit die tijd!

8 – NMPO: Welke klassen spreekt je het meest aan?
Linda: Ik heb zelf natuurlijk in de Two Wheel Drive gereden dus dat blijft toch echt mijn favoriet. Wat ik nu ook zo leuk vind aan deze klasse is dat het aantal deelnemers zo toegenomen is de afgelopen jaren.

Olijfje, de machine waar Linda altijd mee gereden heeft!

9 – NMPO: Wat was je grootste teleurstelling?
Linda: Ik kan mij eigenlijk geen teleurstelling bedenken. Het blijft een wedstrijd en je probeert er het beste van te maken.

10 – NMPO: Welke dingen moeten er veranderd worden binnen de sport?
Linda: Dat gaan we tijdens de volgende jaarvergadering bespreken.

11 – NMPO: Wat zijn je toekomstplannen voor MicroPulling?
Linda: Wat ik precies in de toekomst wil weet ik nog niet. Voor nu ben ik blij dat ik de wedstrijden weer mee kan en dat ik in het team mijn steentje kan bijdragen door de website bij te houden.

12 – NMPO: Wat was voor jou het belangrijkste moment in de MicroPulling sport?
Linda: Ik vind het vooral belangrijk dat je plezier hebt in wat je doet. Ik had echt plezier toen ik samen met Arie met Olijfje ging rijden en dat we allebei zo fanatiek waren. Niet alleen wij maar ook mijn vader was onwijs fanatiek en hij is daarin ook echt mijn grote voorbeeld.

13 – NMPO: Wat was je favoriete MicroPulling project in een winter?
Linda: De projecten in de schuur zijn voor mijn vader. Ik heb afgelopen winter dan de taak als webmaster op mij genomen en ik heb toen een hele nieuwe website opgezet.

14 – NMPO: Wil je verder nog wat zeggen?
Linda: Ik hoop op nog veel leuke, gezonde en sportieve jaren met de NMPO.