Vraag & Antwoord; Kiek Uut! Dennis Veluwenkamp

Ik ben Dennis Veluwenkamp, ik ben geboren op 5 Maart 1996 in Deventer, en ik woon op dit moment in Wezep. Nadat ik mijn diploma`s gehaald heb voor automonteur ben ik de chauffeursopleiding gaan doen, en ben ik inmiddels alweer 3,5 jaar chauffeur. Ik ben verloofd met Kimberley Leusink, afgelopen zomer heb ik haar op Curaçao ten huwelijk gevraagd. Samen met Kimberley, Mark Journee en John Bult zijn wij MicroPulling Team Kiek Uut! Wij rijden mee met 3 machine`s, de Burning Rose, Inter-Techno Lambada & Sledge Hammer. Binnen de NMPO heb ik ook de functie van P.R. & Webmaster, wat inhoudt dat ik alles op deze website en de NMPO Facebook-Pagina zet, en dat ik dit interview dus van 2 kanten doe!

1 – NMPO: Wat doe je in je dagelijkse leven?
Dennis: Ik ben vrachtwagen chauffeur bij 1-2-3 Machineverhuur in Dronten.

2 – NMPO: Wat vind je leuk in je vrije tijd, naast MicroPulling?
Dennis: Natuurlijk leuke dingen doen met Kimberley, maar ook zijn we (als team) ook regelmatig te vinden bij de TractorPulling wedstrijden van de NTTO. We kunnen helaas niet naar veel wedstrijden omdat de wedstrijden vaak tegelijk vallen met onze eigen competitie van de NMPO. Ook Formule 1 en Darten wordt ook op de voet gevolgd en mag ik graag naar kijken.

MicroPulling Team Kiek Uut! Van links naar rechts; Mark Journee, John Bult, Kimberley Leusink en natuurlijk Dennis Veluwenkamp.

3 – NMPO: Wat vind je leuk aan MicroPulling?
Dennis: De techniek, wedstrijd spanning, de vele avonden met zijn allen in de schuur om de trekkers weer op de baan te krijgen en natuurlijk de sfeer op de wedstrijden met de leden van de NMPO!


4 – NMPO: Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met MicroPulling?
Dennis: Dat is eigenlijk heel stom gegaan. Ik had een schaalmodel van een TractorPuller in de kast staan die tijdens mijn verjaardag een aantal jaren geleden helaas kapot gevallen is. Samen met Mark en Kimberley kregen we ineens het waanidee om MicroPulling te gaan doen omdat we dat weleens in Made en Kamperveen zagen.

5 – NMPO: Wat is je favoriete wedstrijd en/of baan?
Dennis: Kamperveen, dat is onze thuiswedstrijd, daar komt altijd veel familie en vrienden kijken, en natuurlijk omdat de opbrengst naar een goed doel gaat!

Sledge Hammer

6 – NMPO: Waar en wanneer heb je voor het eerst gereden met een MicroPuller?
Dennis: Dat was tijdens het Powerweekend in Made, 2014! Dat was ook eigenlijk wel het mooiste moment in onze korte MicroPulling carrière. Van alle kanten kwam hulp, een groot applaus toen de 1e meters gereden waren, maar vooral ook een erg warm onthaal van alle mensen/leden van de NMPO waar we er toen nog geen 1 van kende!

De machine waar het Kiek Uut! team 3 jaar geleden mee begonnen is.

7 – NMPO: Wat was je grootste succes?
Dennis: Natuurlijk dat we dit jaar met de Sledge Hammer Nederlands Kampioen zijn geworden, maar ook de prijs Puller Of The Year met de Inter-Techno Lambada is heel erg bijzonder omdat je deze toegewezen krijgt door alle leden van de NMPO. Ook kregen we als team 3x in de laatste 4 jaar het Sleutel Award toegewezen!

De 3 prijzen die het Kiek Uut! team in 2017 behaald heeft! Nederlands Kampioen TWD, Puller Of The Year en het Sleutel Award.


8 – NMPO:
Welke klasses spreekt je het meest aan?
Dennis: De vrije klasse’s omdat je hier alles mee kunt en mag doen, mits je maar binnen het gewicht blijft.

9 – NMPO: Wat was je grootste teleurstelling?
Dennis: Echt grote teleurstellingen hebben we nog niet gehad, wel was het eerste jaar MicroPulling voor ons wel heel erg zwaar. Misschien hebben we het van te voren te makkelijk ingeschat, want het een na het ander ging kapot. Van achterassen die kapot gingen tot motorblokken die de geest gaven, en zelfs frame’s die niet al te gezond uit de strijd kwamen…

10 – NMPO: Welke dingen moeten er veranderd worden binnen de sport?
Dennis: Tja, hoe kunnen we dat verwoorden… Ik hoop dat we in de toekomst op grote evenementen kunnen en mogen rijden om zo veel meer naamsbekendheid te krijgen. Veel mensen die je in het dagelijks leven ziet kunnen zich jammer genoeg geen voorstelling maken van deze krachtige hobby/sport, maar als je dan zegt dat het in principe hetzelfde is als TractorPulling maar dan schaal 1 op 10, wordt het al een stuk duidelijker…

Burning Rose

11 – NMPO: Wat zijn je toekomstplannen voor MicroPulling?
Dennis: In ieder geval doorgaan met de Burning Rose en natuurlijk de (Micro) Inter-Techno Lambada en Sledge Hammer! In de toekomst komt er ook zeker nog weer een 4e machine uit onze Kiek Uut! stal op de baan, maar hoe of wat dat gaan jullie in de toekomst zien!

12 – NMPO: Wat was voor jou het belangrijkste moment in de MicroPulling sport?
Dennis: Eigenlijk hetzelfde als bij vraag 7, alleen zijn we blij dat we er een hoop vrienden bij hebben gekregen waar we ook naast de MicroPulling wedstrijden mee om gaan!

13 – NMPO: Wat was je favoriete MicroPulling project in een winter?
Dennis: Het bouwen van onze 3 pullers, natuurlijk met veel hulp van andere leden!

Inter-Techno Lambada

14 – NMPO: Wil je verder nog wat zeggen?
Dennis: Ik hoop dat de Vraag & Antwoord stukjes die ik met iedereen maak maar ook vooral de website zoals die nu is in de smaak vallen, en ik hoop dat we nog vele jaren zo doorgaan met de vereniging! Ook heb ik 2 weken geleden een promotie filmpje gemaakt voor de NMPO, bekijk deze hier en deel het zoveel mogelijk!