Vraag & Antwoord; Frank Gijsen

Mijn naam is Frank Gijsen. Ik ben gehuwd met Miranda en wij hebben 2 kinderen. Wij wonen in het dorpje Grubbenvorst gelegen in het mooie Limburg. Door mijn passie voor techniek ben ik begonnen aan de mooie hobby Micropulling.

1 – NMPO: Wat doe je in je dagelijkse leven?
Frank: In mijn dagelijkse leven ben ik automatiseerder productieprocessen bij Vullings Metaalbewerking BV. In grote lijnen houd dit in dat ik CNC metaalbewerkings machines automatiseer. Meestal worden hierbij industriele robots gebruikt.

2 – NMPO: Wat vind je leuk in je vrije tijd, naast MicroPulling?
Frank: In mijn vrije tijd mountainbike ik en als het te slecht weer is dan fitness ik voor wat extra beweging.

3 – NMPO: Wat vind je leuk aan MicroPulling?
Frank: De enorme passie voor techniek. Ik vind het fantastisch om binnen de regels van het reglement te innoveren en de grenzen op te zoeken. Ik vind het bouwen van een puller zelfs leuker als het rijden.

De Die Hard Stage 3 van Peter Van Boxtel, Frank heeft hier aardig wat onderdelen voor gemaakt

4 – NMPO: Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met MicroPulling?
Frank: Dit is in 2002 geweest, ik heb toen contact gekregen met de toenmalige voorzitter. Deze heeft mij weten te enthousiasmeren voor de MicroPulling sport.

5 – NMPO: Wat is je favoriete wedstrijd en/of baan?
Frank: Mijn favoriete banen zijn Made en Dülmen. Made voor de combinatie met de grote pullers van de NTTO en Dülmen voor het gezellig samenzijn.

6 – NMPO: Waar en wanneer heb je voor het eerst gereden met een MicroPuller?
Frank: Dat is 15 jaar geleden geweest. Dit was op een oefendag.

7 – NMPO: Wat was je grootste succes?
Frank: Dit is wel leuk, ik heb zelf uiteraard wel gereden maar nooit om persee te winnen. Maar de grootste succesen zijn gehaald door enkele leden waarvoor ik puller heb gebouwd.

8 – NMPO: Welke klasses spreekt je het meest aan?
Frank: Mij spreekt de vrije klasse het meeste aan. De vrijheid van bouwen alsook het vrij toe te passen aantal motoren. De superstock klasses vind ik het mooiste om te zien. Wie weet ga ik voor deze klasse nog een keer de uitdaging aan om ervoor mijzelf een te bouwen.

9 – NMPO: Wat was je grootste teleurstelling?
Frank: Om eerlijk te zijn heb ik geen echte teleurstellingen gehad. In het algemeen hoop ik wel op wat meer aanwas in deze fantastische hobby.
 
10 – NMPO: Welke dingen moeten er veranderd worden binnen de sport?
Frank: Voor mij mag het blijven hoe het is ik vind het prima zoals het nu gaat. Wat ik wel belangrijk vind is dat de mogelijk van innovatie binnen deze hobby blijft bestaan.

11 – NMPO: Wat zijn je toekomstplannen voor MicroPulling?
Frank: Ach ja ik heb zoveel ideeën, echter de tijd ontbreekt om van alle plannen waarheid te maken.

12 – NMPO: Wat was voor jou het belangrijkste moment in de MicroPulling sport?
Frank: Voor mij was het leukste moment toen wij met een groep van 7 personen in USA zijn geweest. Het heeft een heleboel energie gekost om het voor elkaar te krijgen, maar ik heb er ook heleboel energie voor terug gekregen. Ik zou het zo weer doen.

13 – NMPO: Wat was je favoriete MicroPulling project in een winter?
Frank: Mijn favoriete project was de bouw van een Dyno. Deze heb ik met meerdere mensen samen gebouwd met als resultaat een motor tester om in elk geval de motoren beter af te kunnen stellen.

14 – NMPO: Wil je verder nog wat zeggen?
Frank: MicroPulling is een supermooie hobby, enorme vrijheid voor iedereen die houd van techniek.

NMPO: Frank, bedankt voor je tijd, en hopelijk zien we nog vele mooie creatie`s van jou op de wedstrijdbanen!

De Die Hard Stage 3 van Peter Van Boxtel, Frank heeft hier aardig wat onderdelen voor gemaakt