wedstrijd verslag Alphen

Op zaterdag 13 augustus trok het hele micropulling circus naar het Brabantse Alphen om aldaar op de Boerendag de 7e wedstrijd voor het NK te verrijden. Het was een listig baantje, waar enkele pullers zich in verslikte en zodoende buiten de baan belandde of zij verlieten de baan met schade aan het mechaniek. Maar het weer was goed en het was gezellig !!

In de vrije klasse 3,5 kg vandaag 9 deelnemers, waarvan we er 2 terug zagen in de finale. Rapido Vespa laat zien, dat hij dit seizoen titelkandidaat is, want de 20 punten gingen weer mee met Dylan Klein Braskamp.

Wim Markus had zijn Heart Beat weer lekker aan het lopen, jammer, dat hij in de finale niet in de baan was te houden. Maar wel een mooie 2e plaats. Quick Finch kwam net te kort voor de fullpull [14.44 m], maar mocht wel op het podium [3e] plaats nemen.

In de 3,5 kg superstocklasse hadden we maar 4 deelnemers voor de punten. Alle pullers worstelden met de baan, want er werden wel BB-tjes [buiten de baan] genoteerd, maar geen fullpulls. Wimpy had zijn baantje niet en bleef 2x niet binnen de touwen. Hurricane kon zijn ei ook niet kwijt en strandde bij 10.20 m.

Maximum Risk liet als eerste een leuke afstand noteren [12.13 m] en pakte gelijk de 1e plaats. Bij Dust Warrior waren ze aan het experimenteren met de motorafstelling. De eerste poging was goed [11.54 m], de 2e beduidend minder, blijkbaar de verkeerde kant opgedraaid bij het afstellen !! Maar de 2e plaats bleef in Brabant en ging mee naar Bladel.

In de two wheel drive klasse waren 6 kandidaten voor de dagprijs. In de finale bleven er 4 over. Dat het spannend was, bleek wel uit het feit, dat het verschil tussen de nummer 1 en 2 maar 17 centimeter was. Reinier Septer deed goede zaken met zijn pullers, want Golden Bullet pakte de 3e plaats en zijn 2e troef reed die 17 cm verder dan the Italian Job en dan kun je best tevreden zijn.

In de vrije klasse 4,5 kg hadden we een uniek moment, want alle deelnemers [11 stuks] reden in de 1e of 2e poging een fullpull en dat is vrij zeldzaam !! Dus dan moet het maar gebeuren in de finale voor iedereen. Nou iedereen !! The Flying Eagle heeft de potentie in zich, maar bezorgt “baasje” Marien Markus de nodige kopzorgen, want hij wil maar niet luisteren, nu ook weer een BB.

Het begrip thuisvoordeel werd vandaag de nek omgedraaid, want Showtime was nog niet van zijn plaats af of er klonk een geluid, waar je nu niet bepaald vrolijk van wordt. Menig verbaasd gezicht was er te zien, want dit zijn we niet gewend. Maar wat er aan de hand was, was niet gelijk te zeggen. Maar vandaag niet verder dan plaats 10 [3.42 m].

Om op het podium te komen, had je een extra fullpull nodig of een afstand in de 14 m. Child’s Play strandde in het zicht van de haven, want bij 14.14 m vond hij zijn Waterloo. Cool Running en General Stage II kwamen nog een keer terug voor de superfinale.

Peter van Boxtel schakelde  zichzelf uit, door buiten de baan te rijden, maar deed wel goede zaken voor de punten voor het Nederlands Kampioenschap.
De vernieuwde motoren van Cool Running beginnen steeds beter te lopen en bezorgde Gerco Vink vandaag de 20 punten.

In de 4,5 kg superstocklasse nu wel 5 deelnemers, omdat Red Rooster nu wel binnen het gewicht zit. Helaas behaalt hij geen fullpull, zodat hij automatisch op de laatste plaats beland. In de finale ontstaan 2 gevechten.

Eentje rond de 10 m, de tweede in de superfinale. In de 3,5 kg nog 2e nu 4e, want Dust Warrior wordt met 30 cm verschil verslagen door de winnaar van de lichte klasse, Maximum Risk. Christiaan Hovestad revancheert zich en knalt nu met Wimpy naar de 2e plaats, want Jeroen Oltvoort is met zijn Hurricane niet bij te houden.

In de vrije klasse 5,5 kg mag “thuisrijder” Showtime het spits afbijten, maar zodra er gasgegeven wordt, klinkt er een geluid, waarbij je zelfs bij 25 graden nog kippenvel van krijgt !! Een verpletterende 2 cm verschijnt op het scorebord !! Later in de week blijkt een kapot lager in de achteras de boosdoener.

Deze heeft zo huisgehouden in de achteras, dat enig tandwiel vervangen moest worden en daar word je niet vrolijk van !! Toch putten wij moed uit de welbekende tractorpullingkreet : het komt goed !!

In de finale zien we 5 kanshebbers, die toch duidelijk uit mekaar liggen. Martin Stouten heeft de smaak van de overwinning goed te pakken, want hij pakt de 5e zege van het seizoen met weer een fullpull. Wat Cool Running ook probeert, hij komt er niet bij in de buurt [13.86 m].

De Supermassive 2.0 van Carlo van Dienst laat flink van zich horen en pakt een mooie 3e plaats [11.57 m] en wint de onderlinge strijd tussen de benzinemotoren, want the Cowboy wordt 4e [8.93 m].

Dan keert de rust terug op de micropullingbaan en kunnen we ons opmaken voor de finalemaand september. In deze maand worden de laatste 3 wedstrijden voor het NK verreden en zullen we dus te weten komen, wie zich tot Kampioenen mogen kronen !! Het kan nog alle kanten op en dat maakt onze sport zo mooi en spannend !! Iedereen succes, HOUDOE !!