Vraag & Antwoord; Girlpower! Kimberley Leusink

Ik ben Kimberley Leusink, ik ben geboren op 13-05-1995 in Oldebroek waar ik op dit moment ook nog woon. Ik ben verloofd met Dennis Veluwenkamp, waarmee ik samen aan MicroPulling doe. Samen met de andere leden van het Kiek Uut! team strijden we met 3 trekkers mee binnen de MicroPulling vereniging. Voordat ik aan MicroPulling deed, heb ik eerst een aantal jaren aan badminton gedaan. Maar omdat de groep uit elkaar viel en de vereniging naar een andere locatie over zou gaan, ben ik er uiteindelijk mee gestopt. Wel was ik ondertussen altijd al fan van TractorPulling, elke zaterdag keek ik dit op tv. Maar verder wist ik eigenlijk totaal niet van het bestaan van MicroPulling. Totdat ik een relatie kreeg met Dennis. Samen met hem en twee andere kameraden zijn we hier toen aan begonnen. We hebben op internet gekeken wat het precies allemaal inhield. Ook hebben we toen die tijd informatie gevraagd aan Wim Dingerink van het Lambada Team te Zwolle. Dit hebben we gedaan, omdat hij hier vroeger zelf ook aan mee heeft gedaan en hij ons misschien wat meer kon vertellen over deze sport. Wij dachten op dat moment dat we dat wel even zouden doen, maar er kwam toch veel meer bij kijken. De eerste jaren waren toch best moeilijk, veel dingen dat stuk ging en het ging niet helemaal zoals wij voor ogen hadden, ook hebben we veel veranderingen gedaan. Maar met behulp van meerdere leden binnen de vereniging zijn we nu al een heel eind verder.

1 – NMPO: Wat doe je in je dagelijkse leven?
Kimberley: In het dagelijks leven ben ik caissière bij Emté supermarkten.

2 – NMPO: Wat vind je leuk in je vrije tijd, naast MicroPulling?
Kimberley: Fotograferen, TractorPulling, F1, MotoGP, leuke dingen doen samen met Dennis.

3 – NMPO: Wat vind je leuk aan MicroPulling?
Kimberley: De strijd aangaan met de andere leden voor de 1e plaats. En de sfeer er omheen. Ook vind ik het leuk om er zelf aan te sleutelen. Aangezien ik inmiddels ook een eigen trekker heb, wil ik dit graag allemaal zelf leren. Dit ook zodat ik zelf meer leer over de techniek en ik meer zelfstandig bezig kan zijn tijdens de wedstrijden. En het ook handig is als ik de anderen binnen het team kan helpen.

4 – NMPO: Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met MicroPulling?
Kimberley: In het jaar 2013, Dennis had enige tijd een schaalmodel van een tractorpuller in zijn kast staan. Na een ongelukje is deze helaas stuk gegaan. Op dat moment baal je daar natuurlijk flink van, maar dat was voor ons wel het bijzondere moment dat we dachten; Er bestaat MicroPulling, laten we eens kijken wat dat nou precies inhoudt. En vanaf dat moment is het bij ons eigenlijk allemaal begonnen.  En nu is het voor ons een lekker ‘uit de hand’ gelopen hobby, waar we onze tijd en energie op een positieve manier in stoppen.

5 – NMPO: Wat is je favoriete wedstrijd en/of baan?
Kimberley: De wedstrijden op zich vind ik altijd wel leuk. Maar mijn voorkeur gaat uit naar Kamperveen, omdat dit een thuiswedstrijd is waar vrienden en familie komen kijken. En de opbrengst van het evenement naar een goed doel gaat.

6 – NMPO: Waar en wanneer heb je voor het eerst gereden met een MicroPuller?
Kimberley: Dat was in Made 2014. Toen die tijd was dat nog met de Kiek Uut! trekker. Hierna heb ik persoonlijk niet veel meer gereden, tot dat begin dit jaar mijn eigen trekker klaar was. Tot aan die tijd ben ik eerst gaan fotograferen binnen de sport.

De Kiek Uut! machine waar Kimberley haar debuut mee maakte!

7 – NMPO: Wat was je grootste succes?
Kimberley: Elst, dit jaar. Waar ik een mooie 2e plek heb behaald. Voor de rest van het seizoen ben ik ook erg tevreden met de resultaten.

8 – NMPO: Welke klasses spreekt je het meest aan?
Kimberley: De 3,5kg vrije klasse en 4,5kg vrije klasse, dit zijn de klasses waar ik zelf in mee rij. Persoonlijk vind ik de vrije klasses het mooist, omdat je hier veel van de techniek kan zien omdat er geen motorkap overheen is gebouwd.

9 – NMPO: Wat was je grootste teleurstelling?
Kimberley: Dit heb ik zelf nog niet echt gehad, maar binnen het team is er verder al wel genoeg aan de trekkers gebeurd. Zo zijn we begonnen met één trekker waarvan toen die tijd ook veel kapot aan is gegaan. Elke keer dingen vernieuwen, maar helaas werkte dit niet altijd. Ook kwamen we elke keer met andere ideeën qua ontwerp etc. Uiteindelijk hebben we er voor gekozen dat we ieders met een eigen trekker gaan rijden, zodat iedereen zijn eigen ontwerp en ideeën kon toepassen.

10 – NMPO: Welke dingen moeten er veranderd worden binnen de sport?
Kimberley: Meer tijd besteden aan de klasses. Met name tijdens de laatste klasse, hier word er vaak al opgeruimd etc, dit is niet echt leuk voor degene die op dat moment nog moeten rijden.

11 – NMPO: Wat zijn je toekomstplannen voor MicroPulling?
Kimberley: In ieder geval doorgaan met deze hobby. Aankomende winter zal de wielsnelheid nog een stuk hoger komen te liggen, een nieuwe zender en wie weet komt er binnen ons team volgend jaar of dat jaar daarop nog weer een 4e machine op de baan.

12 – NMPO: Wat was voor jou het belangrijkste moment in de MicroPulling sport?
Kimberley: De band die opgebouwd is met de andere leden. En dat we met z’n allen nu zo ver zijn gekomen met de sport.

13 – NMPO: Wat was je favoriete MicroPulling project in een winter?
Kimberley: De bouw van de Inter-Techno Lambada en Burning Rose. Natuurlijk wel met behulp van anderen.

De Burning Rose van Kimberley Leusink

14 – NMPO: Wil je verder nog wat zeggen?
Kimberley: Hopelijk kunnen we nog lang meedoen aan deze leuke en gezellige sport, samen met alle andere leden!!