Vraag & Antwoord; Gas D`r Bie met Jeroen Oltvoort!

Ik ben Jeroen Oltvoort, ben 31 jaar en woon in Barchem. Ik ben met MicroPulling in aanraking gekomen door Paul Zoerink. Als kleine jongen ging ik al met hem mee naar de wedstrijden. Toen ik 14 jaar was heb ik samen met Paul mijn eerste micropuller, een Two Wheel Drive, gekocht: De Crazy Daisy. Hier heb ik ongeveer 2 jaar mee gereden. Daarna heb ik mijn eigen Two Wheel Drive gemaakt: The Flying Busker. En uiteindelijk heb ik er een superstock bij gebouwd: Hurricane. Op dit moment ben ik bezig om de “nieuwe” Hurricane(Fendt) te bouwen.
Ik rij met de Hurricane in de 3,5Kg & 4.5Kg SuperStock klasse`s en met The Italian Job in de Two Wheel Drive klasse. De Hurricane(Fendt), die nog in aanbouw is, gaat ook in de 3,5Kg & 4,5Kg SuperStock klasse rijden.
Daarnaast heb ik ook nog een vrachtwagen. Helaas is hiervoor nog geen “officiële” wedstrijdklasse, waardoor ik hiermee niet mee rijdt in de competitie. Maar af en toe met demonstraties kun je deze over de baan zien gaan.

Jeroen Oltvoort

 

1 – NMPO: Wat doe je in je dagelijkse leven?
Jeroen: In mijn dagelijkse leven ben ik allround grondwerker/machinist. Dit houdt in dat ik van alles doe, zoals bouwtjes uitgraven, tuinen aanleggen etc. Dit doe ik niet met een grote kraan/shovel, maar een mini.

2 – NMPO: Wat vind je leuk in je vrije tijd, naast MicroPulling?
Jeroen: Thuis om het huis alles netjes houden. Verder besteed ik mijn vrije tijd vooral aan mijn gezin, of om aan de MicroPullers te knutselen.

3 – NMPO: Wat vind je leuk aan MicroPulling?
Jeroen: De gezelligheid tijdens de wedstrijden.

4 – NMPO: Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met MicroPulling?
Jeroen: Dit was toen ik ongeveer 14 jaar was en met Paul mee ging naar de wedstrijden. In 2001 kwam ik met de Crazy Daisy op de baan, in 2003 de Flying busker, in 2006 de Hurricane en in 2007 The Italian Job.

The Italian Job

5 – NMPO: Wat is je favoriete wedstrijd en/of baan?
Jeroen: Ik vond Tonden altijd een leuke wedstrijd, maar helaas rijden we daar niet meer.

6 – NMPO: Waar en wanneer heb je voor het eerst gereden met een MicroPuller?
Jeroen: De eerste wedstrijd die ik me nog kan herinneren was op een braderie in Staphorst.

7 – NMPO: Wat was je grootste succes?
Jeroen: De Nederlandse en Europese Kampioenschappen die ik heb binnengehaald.

Hurricane

8 – NMPO: Welke klassen spreekt je het meest aan?
Jeroen: Ik vind de 4,5Kg SuperStock klasse de mooiste klasse, omdat deze trekkers een mooie uitstraling hebben en de meeste op schaal nagebouwd zijn van de `grote` machine`s bij de NTTO.

9 – NMPO: Wat was je grootste teleurstelling?
Jeroen: Dat was een 4 takt motor in de SuperStock zetten en deze met 1 wedstijd alweer kapot hebben.

10 – NMPO: Welke dingen moeten er veranderd worden binnen de sport?
Jeroen: Het zal leuk zijn dat er meerdere vrachtwagens komen en we hier ook een wedstrijdklasse voor kunnen maken.

De vrachtwagen van Jeroen, erg leuk om deze altijd over de baan te zien gaan bij demonstratie`s!

11 – NMPO: Wat zijn je toekomstplannen voor MicroPulling?
Jeroen: De Hurricane(Fendt) op de baan zetten en daarnaast moet er ook nog groot onderhoud gebeuren aan mijn andere 2 trekkers.

Zo moet de nieuwe Hurricane van Jeroen worden. Natuurlijk nagebouwd van de `grote` machine bij de NTTO. ©Dennis Vos(NTTO)

12 – NMPO: Wat was voor jou het belangrijkste moment in de MicroPulling sport?
Jeroen: De reis naar Amerika vind ik een erg bijzonder moment. Met een aantal andere leden zijn we naar Amerika vertrokken en hebben daar met onze eigen trekkers een wedstrijd verreden. We hebben hier met zijn allen een mooie tijd gehad.

13 – NMPO: Wat was je favoriete MicroPulling project in een winter?
Jeroen: In de winter wil ik graag altijd met mijn eigen trekkers bezig. Maar doordat ik graag anderen help, is het vaak zo, dat de trekkers van andere op tijd klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Echter mijn eigen trekkers moeten dan in de laatste week nog nagekeken worden of gemaakt worden. Maar toch lukt het elk jaar weer, om ze met de eerste wedstijd op de baan te krijgen.

14 – NMPO: Wil je verder nog wat zeggen?
Jeroen: Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we een levendige vereniging blijven en er elke wedstrijddag weer een gezellige dag van maken.