Vraag & Antwoord; Dylan Klein Braskamp

Ik ben Dylan Klein Braskamp, ben 18 jaar oud en kom uit Borculo. Ik ben al bijna 8 jaar lid van deze vereniging en teamlid van MicroPulling Team Gas D’r Bie! Ik rijd met 2 pullers; De Rapido Vespa in de 3,5 en 4,5Kg Vrije Klasse en samen met mijn vriendin Quinty rijden we met de Killerbee in de 2,9Kg Two Wheel Drive Klasse.

1 – NMPO: Wat doe je in je dagelijkse leven?
Dylan: Ik zit momenteel op het graafschap college in Doetinchem voor de chauffeursopleiding. Ik doe een BBL opleiding, dus dat wil zeggen dat ik 4 dagen werk en 1 dag naar school ga. Ik werk bij Muller Fresh Food Logistics in Holten.

2 – NMPO: Wat vind je leuk in je vrije tijd, naast MicroPulling?
Dylan: Ik doe graag dingen met mijn vrienden, van gezellig knutselen in de schuur tot karten met vrienden op de kartbaan.

3 – NMPO: Wat vind je leuk aan MicroPulling?
Dylan: De heerlijke strijd tussen mens en machine om de puller binnen de baan te houden en mooie runs neer te kunnen zetten. Ook de sfeer op de baan blijft mooi en gezellig, gewoon een leuke dag uit!

De Killer Bee

4 – NMPO: Wanneer kwam je voor het eerst in aanraking met MicroPulling?
Dylan: Ik kwam voor het eerst in aanraking met MicroPulling in Joppe bij de trekkertrek, ik meende in 2009.

5 – NMPO: Wat is je favoriete wedstrijd en/of baan?
Dylan: Mijn favoriete wedstrijd is Made. Dit is een mooi evenement met de grote TractorPulling erbij. Deze sport oefenen wij niet voor niets uit in schaal 1:10! Mijn mooiste baan/wedstrijd is bij de familie Vreemann thuis waar alles natuurlijk begonnen is. De sfeer hier is altijd gezellig, een baan met veel grip en het ligt er altijd perfect bij!

6 – NMPO: Waar en wanneer heb je voor het eerst gereden met een MicroPuller?
Dylan: Dit is in Joppe met de Killer Bee en met de Blue Diamond van Paul Zoerink.

7 – NMPO: Wat was je grootste succes?
Dylan: Dat ik voor het eerst kampioen werd met de Killer Bee was een geweldig gevoel!

8 – NMPO: Welke klassen spreekt je het meest aan?
Dylan: De mooiste klasse vind in de 3,5Kg Vrije Klasse, de strijd tussen de pullers is zo groot en het zit altijd dicht bij elkaar!

De Rapido Vespa

9 – NMPO: Wat was je grootste teleurstelling?
Dylan: Mijn grootste teleurstelling was in 2016 op het EK in Barchem. Toen ik in de finale in de 3,5Kg Vrije Klasse de leidersvlag voorbij was, wat genoeg was geweest voor de Europese Titel, maar helaas ging ik te ver door en kwam ik buiten de baan terecht, had ik toen toch maar eerder het gas dicht gedaan….

10 – NMPO: Welke dingen moeten er veranderd worden binnen de sport?
Dylan: Voor mij is het een leuke vereniging, leuke mensen en een leuke sfeer. Altijd proberen om een goede wedstrijd te laten zien aan het publiek!

11 – NMPO: Wat zijn je toekomstplannen voor MicroPulling?
Dylan: Mijn toekomst plannen zijn zeker om een nieuwe trekker te bouwen genaamd The Bee Hunter. Dit moet een trekker worden met 2 motoren. Dit waren toen de tijd grootste plannen van mijzelf en mijn nu helaas overleden oom Herman. Wij keken hier zeer naar uit om dit op de baan te gaan brengen. Helaas zou Herman hier niet meer van mee kunnen genieten als hij in de toekomst op de baan komt, maar de ideeën blijven en de machine gaat er zeker komen. In nagedachte voor Herman zal dit een rijdend eerbetoon worden, net zoals de stickers die nu achterop de Killer Bee zitten.

12 – NMPO: Wat was voor jou het belangrijkste moment in de MicroPulling sport?
Dylan: Mijn belangrijkste moment in de MicroPulling sport is om lekker mee te kunnen doen en er zoveel mogelijk wedstrijden aanwezig te zijn.

13 – NMPO: Wat was je favoriete MicroPulling project in een winter?
Dylan: De toekomstige bouw van The Bee Hunter.

14 – NMPO: Wil je verder nog wat zeggen?
Dylan: Ik hoop nog vele jaren van deze sport te kunnen genieten.

Next stop,,,, Girlpower! Kimberley Leusink!

De Burning Rose van Kimberley Leusink