Verslag wedstrijd Nieuwe Horne

En zo was de laatste wedstrijd van 2016 ook aangebroken, onder een stralende najaarszon en heel veel publiek hebben de micropullers laten zien wie de sleepwagen het verste weg kon zetten.

De baan was moeilijk in te schatten de toplaag was droog en daar onder was het hard, hier kwam nauwelijks vocht door, wat de baan niet ten goede kwam.

Verschillende pullers hadden hierdoor moeite om weg te komen.

De wedstrijd begon zoals gewoonlijk met de 3,5kg vrije klasse met in totaal 8 deelnemers waar er 2 kanshebbers waren om kampioen te worden Rapido Vespa en de MicroPopeye.

De Rapido Vespa won de wedstrijd en is daarmee kampioen in deze klasse, de MicroPopeye kon geen finale rijden door een kapotte gasservo en werd daardoor derde, en tweede in het Nederlandse kampioensschap.

Heart Beat reed ook een Full Pull en kon wel finale rijden, en eindige op de tweede plaats.

Hierna kon de 3,5kg Super Stocks aantreden met 5 deelnemers, Red Roodster rijdt ook mee maar het hele seizoen buiten mededinging omdat deze te zwaar is voor deze klasse.

Ook de Flyin’ Dust missen we al een aantal wedstrijden, deze wil niet lekker lopen en daar zal komende winter de aandacht flink op gevestigd gaan worden.

Wimpy heeft moeite met het rechte spoor maar behaald desondanks toch een tweede plaats.

Interaction 2.0 slaat steeds af bij de start en moet genoegen nemen met een laatste plaats met een afstand van 49 centimeter.

De wedstrijd werd gewonnen door de Maximum Risk gevolgd door Wimpy en Dust Warrior.

Laatst genoemde heeft hiermee een eerste plaats in het kampioenschap behaald, gevolgd door Maximum Risk en Hurricane.

Nu volgden de Two Wheel Drives met 9 deelnemers, op A je To na reden alle TWD een Full Pull.

In de finale gingen de Italian Job en Blue Summit buiten de baan en moesten zo samen de 7 en 8 plaats delen.

The Giant Firestone is niet elke wedstrijd aanwezig, maar als hij er is kan hij goed mee komen met de gevestigde orde en eindigde hier op een derde plaats.

Op de tweede plaats eindigde de Killer Bee en een eerste plaats was voor de Golden Bullit, deze beiden reden en dubbele finale.

De Italian Job is Kampioen in de TWD, Golden Bullit tweede en de Killer Bee derde.

Hier op volgde de 4,5kg Vrije Klasse, hier missen we een paar grote kanonnen zoals Twin Fire en Cool Running.

De MicroPopeye was in de 3,5kg Vrije Klasse kapot gegaan en was er ook niet bij wel reed de MicroPopeye Ligth II mee deze eindigde op de laatste plaats met de kortste afstand.

De Die Hard III reed buiten mededinging mee puur om te testen, deze staat wel ingeschreven voor de 5,5kg vrije klasse.

Met een deelnemersveld van 12 tractoren haalden er 9 de finale, 3 tractoren gingen in de finale buiten de baan en met The Cowboy ging het zo wild dat de sleepwagen ook op de kop lag, maar gelukkig geen schade verder.

The Flying Eagle en Showtime reden een dubbele finale waarvan de laatste de kortste afstand reed, maar wel het Nederlands Kampioenschap won.

Showtime eindigde op gelijke puntenstand als de General Stage II, beide hadden gelijke aantallen eerste en tweede plaatsen maar Showtime had 1 derde plaats meer en daarmee dus Kampioen, en de General Stage II werd daardoor tweede, en Child’s Play derde.

De op 1 na laatste klasse was de 4,5kg Super Stock met dezelfde deelnemers als in de 3,5kg Super Stock.

Interaction 2.0 deed het nu beter en eindigde daarmee op de vijfde plaats, met Wimpy ging het nu minder met de koersvastheid want ging nu in beide trekpogingen buiten de baan.

De klasse werd gewonnen door Dust Warrior gevolgd door Hurricane en Red Rooster.

Het Kampioensschap werd gewonnen door Hurricane,  op de tweede plek Maximum Risk en Dust Warrior op de derde plek.

Als laatste werd 5,5kg Vrije Klasse verreden met 8 deelnemers, 5 hiervan haalden een finale.

In de kwalificatieronde verbrande Blue White Sensation zijn koppelingen een afstand van 7.08 meter was zijn deel.

In de finale ging als enigste The Cowboy buiten de baan en werd hierdoor vijfde, vierde werd Lambada, Supermassive werd derde, de tweede plaats werd gevuld door de turbine puller Heat en een eerste plaats was voor de Supermassive 2.0

Heat had de meeste punten behaald en is Nederlands Kampioen gevolgd door Supermassive 2.0 en Showtime op de derde plek, ook deze laatste beiden hadden dezelfde aantal punten behaald, alleen had Supermassive 2.0 2 wedstrijden gewonnen en Showtime geen een.

Nu rest ons dit seizoen onze feestavond op 15 oktober en het Europees Kampioenschap te Barchem op 29 oktober met gratis toegang.

Johan Verweij