Verslag Nieuwe Horne

Alweer een seizoen voorbij, de 24e sinds de officiële oprichting van de NMPO.

2014 is wat micropulling betreft heel goed verlopen en de laatste wedstrijd tijdens het oogstfeest,    ’t fleajelfest zoals ze in Friesland zeggen, was de slagroom op de taart. Al vele jaren eindigen we het micropulling wedstrijdseizoen daar, een zeer  gastvrije organisatie die veel belangstelling trekt.

De deelname in alle klassen was groot al was er voor velen geen resultaat meer te boeken voor het nederlands kampioenschap. Zelfs Jeroen was aanwezig met Hurricane en Italian Job.

De Baan commissie prepareerde de baan, een beetje water erop zorgde voor grip, het geheel motiveerde om aan te haken. Zoals gepland en afgekondigd begon de 3,5 om 12 uur.

Tijdens de 1e ronde bleek het wel lastig om binnen  de lijnen te blijven, popeye haalde hierdoor de finale niet en kiek uut ging de baan uit in de 2e poging maar het resultaat is flink verbeterd. El Diablo van Wander Vreemann strandde bij 12 meter, blackschadow haalde net de 15 meter niet. In de finale ging Martin met frema’s toy over de rechter zijlijn, Heart Beat moest ook stoppen voor de zijlijn, even als bleu diamond die net iets langer door kon gaan. Rapido Vespa ging wel mooi midden over de baan tot 12.55 maar Wendy zette de rebel in een mooie balans over de finish lijn.

Voor het Nederlands kampioenschap  was de Rapido te laat begonnen, 3 wedstrijden gemist daardoor 5e, Frema’s Toy te vaak de baan uit gegaan en op de 4e stek geëindigd. Heart Beat voelde de power van de concurrenten maar door stabiel te rijden toch brons. Rebel, dit seizoen gereden door Wendy presteerde wisselend maar werd beter naarmate het seizoen vorderde en haalde zo zilver. Popeye die 3 overwinningen en 2 maal 2e  werd kon rustig een wedstrijd verliezen om het hoogste podium te halen.

De 3,5 Superstock moest nog beslist worden, allemaal naar de finale, daar gingen Flying Dust en Maximum Risk de baan uit, Hurricane moest om binnen te blijven vroeg van het gas af, Die Hart zette 11 meter neer en Wimpy bevestigde alles onder controle te hebben door nogmaals een Full Pull te rijden.

Met 5 overwinningen is Wimpy overtuigend kampioen, Flying Dust haalde 149,5 punt dankzij 3 overwinningen. Die Hart behaalde alleen maar 2e en 3e plaatsen en kwam zo op 147 punten.

De strijd ging in volle vaart verder, al had de killerbee de 1e plaats binnen voor het NK. Olijfje kon ook bijna niet meer van de 2e plaats worden gereden door Golden Bullit, toch had Jeroen nog even luchtbandjes op de Bullit gemonteerd. Italien Job liet zien dat het probleem in de brandstof voorziening over is en won de wedstrijd met een Full Pull in de finale, Golden Bullit haalde 14.50 dankzij de bandjes, olijfje 11,56 en Bleu summit 11,40. A-je-to presteerde mooi, het euvel was een verkeerde gasnaald stand, ’t komt goed buurman. Dylan was overmoedig en zette de Killebee 2x over de zijlijn. 169 punten voor de Nederlands kampioen. Olijfje bleef dus 2e met 145 punten op de voet gevolgd door Golden Bullit met 142.

Het publiek vermaakte zich prima, er is zo veel te zien en als nieuwe attractie konden ze een rondvlucht maken met oude vliegtuigen. Je moet de sfeer eens meegemaakt hebben, de geuren beleeft en de gerechten geproefd.

Vrije klasse 4,5 met 11 deelnemers neemt even tijd in beslag, binnen de lijnen houden was ook in deze klasse een kunst, childs play redde het in de 2e poging ook niet. Showtime en de rebel reden allebei 12,65 meter, dat komt eigenlijk nooit voor.12,84 was de beste afstand van Double Stuf achter uiteindelijk maar 4 finalisten. Cool Running raakte uit balans, Gerco gaf te veel gas en dat koste hem een band en een spatbord. Martin strandde vroegtijdig met de Ultimate, Rapido Vespa deed het uitstekend, Dylan zette 9,2 meter neer voor de zwaar afgestelde sleepwagen maar Twin Fire ging een meter verder. Anne Jan haalde daarmee het Nederlands kampioenschap binnen waar hij niet mee gerekend had. Cool Running 4e en Twin fire 1, wie kon dat voorspellen.  Cool Running naar de 2e plaats en 3 was voor Childs Play.

De 4,5 kg Superstock geeft net even een andere uitslag, het grotere vermogen van maximum risk helpt beter met meer gewicht op de achteras. Hurricane won weliswaar de wedstrijd maar voor de punten moet je er elke keer zijn. Flying Dust had stuur problemen en werd 5e waardoor Maarten het brons aan Die Hard moest gunnen, allebei 136 punten maar Peter had 1 overwinning in de rij staan dus beter. Marien haalde 138 punten, goed voor zilver. Wimpy  bezorgde Arie Verhofstad goud. 2 overwinningen, 5 tweede en 2 vierde plaatsen leverden hem 151 punten.

De zware klasse moest nog uitmaken wie kampioen ging worden. Showtime die de 3e positie had ingenomen in de puntenstand haalde de finale niet en werd 5e De Lambada wilde niet meer van de start weg in de finale , Cowboy legde een dikke 7 meter af, Heat kwam tot 12,85 en Cool Running presteerde het op bandjes van de Hurricane tegen verwachting in weer de volle baan lengte achter zich te laten.  Showtime bleef dus 3e, Heat 2e en Cool  Running 1.

Een mooi seizoen zo oordeelden vele deelnemers, geluk gehad met het weer, leuke locaties, goede samenwerking enz. Het gaat echter niet allemaal vanzelf. Bedankt voor alle inzet.

11 oktober is de prijsuitreiking, puller off the Year, sleutel award en mooiste pulller zijn gekozen. Tot slot dit jaar gaan sommige pullers nog naar het EK bij het Adler Team op 1 november.

Plannen maken voor seizoen 2015, nieuwe voorzitter zoeken en vergader punten opstellen. Het 25e seizoen NMPO competitie staat voor de deur, de never ending story gaat door, hoeveel hoofdstukken nog? Gaat het vermogen in de toekomst nog verder omhoog, word methyl alcohol vervangen door benzine op den duur? We zullen het beleven, veel plezier ermee.

Paul Zoerink